Kaip reikia gerti brendį?

Žmonės mėgstantys atsipalaiduoti su taure vyno ar bokalu alaus žino, kad skirtingiems gėrimams reikalingi skirtingi bokalai ir skirtingos taurės. Tiesą sakant beveik visi alkoholiniai gerimai turi skirtingus gėrimo indus, iš kurių yra patartina juos gerti. Skiriasi ne vien gėrimo indai, yra nemažai skirtingų taisyklių geriant skirtingus alkoholinius gėrimus, kurių patartina laikytis, jei norite, kad skonis jums atsiskleistų geriausiai. Šiame straipsnyje mes jums papasakosime kaip reikėtų gerti brendį.

  • Gerti gryną. Kai išbandote naują brendį gerkite jį gryną, nemaišykite su kitais gėrimais, o taip pat nepridėkite ledukų, nes ledukams ištirpus vanduo atskiestų brendį. Taip gerdami pažinsite tikrąjį brendžio skonį.
  • Alkoholiniai gerimaiGerkite iš brendžio taurės. Kaip jau minėjome ankščiau, skirtingus gėrimas reikia gerti iš skirtingų indų. Brendis ne išimtis. Brendžio taurė apačioje yra platesnė ir siaurėja į viršų. Vienu kartu į ją nepilama daugiau nei 60 ml brendžio. Jos forma leidžia užuosti tikrąjį brendžio kvapą, o pati taurės forma neleis kitiems kvapams bei skoniams įsikišti.
  • Patiekite iškarto. Brendžiui nereikia kvėpuoti kaip vynui. Jei jūs jį išpilstysite, tačiau nepateiksite svečiams, tuomet dalis skonio išgaruos kartu su alkoholiu.
  • Sušildykite taurę rankoje. Nemažai ekspertų teigia, kad pašildytas brendis yra stipresnio skonio ir aromato. Paprasčiausias būdas tai padaryti – palaikyti brendžio taurę rankose, jos platus dugnas tam yra labai patogus. Taip pat galite sušildyti taurę prieš tai į ją įpylę šilto vandens ar tiesiog pašildykite taurę virš atviros liepsnos. Tačiau būkite atsargūs ir neperkaitinkite taurės, jei ji bus itin karšta, alkoholis gali pradėti garuoti, o kartu su juo ir skonis.
  • Brendžio uostymas susideda iš trijų dalių. Visų pirma pakelkite taurę į krūtinės lygį ir pabandykite pauostyti brendį. Iš šios distancijos jūs užuosite brendžio aromatą, tačiau jūsų uoslė nebus įveikta stipraus aromato. Po to pakelkite taurę iki smakro. Uostydami brendį šioje distancijoje užuosite vaisius iš kurių buvo brendis pagamintas. Galiausiai pridėkite brendį prie nosies ir įkvėpkite pro nosį ir burną vienu metu. Šiuo kartu jūs užuosite prieskonius, kurie buvo naudojami brendžio gamybai, o pats potyris bus žymiai pilnesnis nei du pirmieji.

Atlikus visus šiuos veiksmus jūs jau galite ragauti brendį. Visų pirma išgerkite mažiausią įmanomą gurkšnį ir pajuskite skonį. Po to gerkite taip, kaip jums patogu ir mėgaukitės. Skanaus.